ANSA Australia´s landsmøte 2017

For to uker siden møttes en gjeng engasjerte ANSA medlemmer og gjester i Melbourne for en spennende helg med ANSA Australia landsmøte. Torsdagen begynte med pizza og biljard på Pulo Pool i Melbourne hvor stemningen var bra, og konkurranseinstinktet høyt. Sjømannsprest Kristoffer var helt klart den mest engasjerte, hvor han ga alt for å vinne mot landsleder Karl.

Møtelokalet i år var på La Trobe campus midt i sentrum med en fantastisk utsikt over hele Melbourne, å være i 22 etasje hjalp da for Instagram entusiastene vi har innad i ANSA. Møte var fylt med spennende informasjon om de ulike verv i landsstyret, introduksjon fra hovedstyre representant Mathias, ANSA’s president Ole Kristian og fast besøk av sjømannspresten Kristoffer Lønning Tørresen. Etter noen spennende diskusjoner rundt godkjenning av arbeidsprogram, organisasjonsplan og internpolitisk arbeidsprogram dro flere til Goldilocks, en utrolig kul Rooftop bar. Praten gikk lett, solen skinte og kameraet gikk for fult.

Hamburgermiddag ble servert på Grill´d på kvelden før vi dro til Holey Molly, en minigolf bar hvor alle ble delt opp i grupper for å bli bedre kjente med hverandre. Holey Molly var helt klart en stor favoritt for helgen, fylt med morsomme og rare hull, kule detaljer og god stemning.

IMG_4544Dag to startet med besøk fra den norske ambassaden i Canberra sin intern Ylva Stavland Mobæk, hun fortalte ivrig om sin stilling og hva ambassaden gjør i utlandet. Neste post for dagen var regnskap og lunsj etterfulgt av kanskje helgens høydepunkt, statuttendringer. Diskusjonene gikk rolig for seg og flere gode forslag ble lagt frem og stemt over. Møte ble avsluttet med valg av nytt styre, og det var utrolig mange som stilte til alle verv, noe vi i styret syns er virkelig gøy. Når det kom til kandidaturet for leder hadde vi to utrolig gode kandidater som stilte, noe som ble gjenspeilt i valgresultatene, for etter andre stemmomgang var det likt! Dette førte til, som i følge av stauttene, til loddtrekkning. Vi må gjennom tidligere landsmøte referater for å sjekke om dette noen gang har skjedd før, men dette var uten tvil ett historisk øyeblikk.

 

IMG_4545
Nytt styre sammen med hovedstyre representant, president og sjømannsprest

 

 

 

 

Etter et hendelsesrikt valg var det litt fritid før middag på Fiztroy Social med unicorns og spennende mat for å avslutte en faANSAtisk minnerik helg. Tusen takk til alle som møtte, vi håper vi ser dere, og alle som vil, ved neste landsmøte!

IMG_4536

Vi i ANSA Australia 2016/2017 takker for oss! Jeg takker for meg som informasjonsansvarlig og gir pinnen videre til Sigvor Kristine Rullestad.

 

Pia Landehagen Enger