Dzień dobry, Polen!

Hei mine kjære fra langt og nær!

Nå er jeg trygt tilbake i London City etter et fantastisk HS#2 i Warszawa, Polen. Da passer det fint å mimre litt om helgen. Slik tradisjonen tro legges alltid dette møtet til det store utland, og du kan tro vi var spente da vi sto på hver vår gate fredag morgen. Vi hadde ikke sett hverandre på lenge, og hadde mye spennende som skulle diskuteres. Selvsagt hadde vi også brukte mye tid med å forberede oss på sakspapirer og saker som skulle vedtas. Men viktigst av alt var gjensynsgleden så ubeskrivelig stor!

hhghgh.jpg

Meg og Mathias var de første som landet, og vi snek oss inn til gamlebyen for en kaffi.

Fredag kveld var det klart for møte, og stemningen var på topp. I starten ble det litt fjas og morro, etterfulgt av Skyping med enkelte landsledere verden over. Vi bodde i en meget staselig villa i Raszyn, nabokommunen til Warszawa, men til en pris som også gjør en gjerrig sunnmøring til lags (bare for å understreke dét.)
IMG_6570_preview

ANSAs hovedstyre 2017-2018, allerede godt vant med paparazzi-livet!

Og slik så det ut når bildet ble tatt. Alt for ANSA, eller hva?

rktljrktljrt

Axel sitt fly fra Dublin ble dessverre forsinket, så Thea tok på seg den formidable rollen med å være ordstyrer på fredag kveld. Denne rollen gjennomførte hun med glans! Noe av det mest spennende vi diskuterte var kanskje… ANSA Russland!

Spørsmålet om å opprette Russland som ANSA land #28 betyr nok ekstra mye for meg. Denne kvelden var det nøyaktig ett år siden jeg selv satt i Moskva og deltok på et etableringsmøte sammen med en utrolig engasjert og dyktig gjeng som studerer i Russland. Interimstyret har vist en helt unik evne til å ta i bruk det norske nettverket i landet, samt å gjennomføre originale, sosiale og faglige arrangementer av veldig høy kvalitet.

Ett år senere var vi alle overbevist, og samtlige i hovedstyret stemte JA til at ANSA Russland opprettes som et fullverdig ANSA land. Tjooooohei! En liten, russisk tåre måtte presses tilbake her i gården. Nå er det i alle fall enda en god grunn til å studere i Russland og bli bedre kjent med vår store nabo i øst.
fgfgfgfggfgfgfg.jpg

Avgjørelsen ble straks kommunisert østover og vi feiret med litt sovjetisk champagne etter møtet. Ingen likte den, utenom meg…

Vi fikk også en søt gave fra søte ANSA Canada, som måtte testes. Mmmm, lønnesirup!

hghghgh

Lørdag morgen våknet vi til dette vakre synet:

IMG_6549_preview

Stor takk fantastiske Magnus <3 som er landsleder i Polen. Magnus studerer medisin i Warszawa og stekte pølser, bacon og egg til oss på morgenkvisten. Han var også en uvurderlig turguide da vi senere dro på sightseeing i byen!

Lørdag formiddag fortsatte vi møtet, hvor generalsekretær Anders også deltok. Det var et veldig produktivt møte, hvor vi alle ble enige om nødvendigheten til å tenke litt nytt i ANSAs vei videre. Til å virkelig ta tak i de tingene som ikke fungerer. Organisasjonen vår brenner av engasjement og dyktige mennesker, men det er fortsatt mye å hente – både med tanke på medlemstall og oppfølging av utenlandsstudenter før, under og etter studiene.

fhghgfh
Nils tar selfie, mens generalsekretær Anders tar bilde av at Nils tar selfie

hfjhyjyt

ererer

Vi klarte dessverre ikke å ta et eneste bilde hvor alle ser i kamera. Noen som vet hva Amanda så?

fgfgfgfg.jpgIMG_6599_preview

Arkitekturen i Warszawa er en spesiell blanding mellom nye og tradisjonelle europeiske bygg, samt innslag fra kommunismens dager. Lørdag kveld tok Magnus oss med på en veldig stilig kommunistisk restaurant som het “Den Røde Gris.” Maten var helt fantastisk! Nestleder i ANSA Polen, Tonje, ble også med. Dette er det beste med å ha HS#2 i utlandet, nemlig å møte norske studenter rundt om i verden. Etterpå dro vi videre og spilte et par runder med bowling.

yuytutyu.jpg

Snipp, snapp, snute så var dette ANSA-eventyret også ute. Søndagen var preget av triste farvel og litt stress. Noen skulle bare en togtur videre, mens andre skulle til Hong Kong:

22642061_10212312993813119_669300665_o

Dette er mitt første år i hovedstyret, og det har virkelig levd opp til forventningene. Arbeidet er utrolig mangfoldig, men mest av alt er det morro og givende! Det handler om å ha kontakt med folk fra hele verden, samt oppdage nye steder og bli kjent med nye, fantastiske mennesker. Jeg hadde aldri trodd at man kunne bli så sammensveiset med en gjeng på så kort tid. Jeg tror dette har mye å gjøre med at vi har et felles mål, nemlig at flere skal se verdien av utenlandsstudier. Når man jobber sammen i et slikt styre må man være åpne, inkluderende og ha respekt for hverandre. Dette kommer ikke av seg selv, men det må bygges. Dette er noe vi jobber med. Denne helgen har jeg erfart at vi ikke redde for å ta de tøffe diskusjonene, noe som må til hvis vi skal få til ting. Jeg har også lært at vi ikke må være redde for å tenke nytt. Friske pust er viktig, noe som fører til at vi ikke går fast i gamle, trygge spor. Med denne innstillingen har jeg troen på at dette kan bli et fANSAstisk år!

Og tilslutt, en liten oppfordring til deg som leser dette blogginnlegget. Enten du er vurderer å reise ut, studerer i utlandet eller akkurat har kommet hjem. Oppfordringen er: engasjer deg! Ja, jeg vet at man hører dette hele tiden, men jeg sier det en gang til. Det er vi som har muligheten til å påvirke organisasjonen, og vår egen hverdag og fremtid som utenlandsstudenter. Det er vi som har muligheten til å bli del av et fantastisk nettverk som strekker seg fra Australia til Russland til Oslo. Hvor kult er ikke det?

Jeg trodde aldri at jeg en dag skulle sitte i Hovedstyret til ANSA da jeg reiste til utlandet. Jeg visste ikke en gang hva ANSA var! Nå sitter jeg her, på mitt 5. år i utlandet og 3. studieland, stappfull av inspirasjon til å fortsette dette spennende ANSA-året!
erererer.jpg

– Stor klem fra Erika i HS <3