ANSA veterinær – Fagseminar 2017

Årets fagseminar for veterinærstudenter tok plass 7.-8. oktober, i Ungarns vakre hovedstad – Budapest! Vi i ANSA Veterinær hadde jobbet lenge og vell med å sette i stand helgens arrangement, og fy søren så vellykket det ble! Mye ros har vi fått – noe vi setter utrolig stor pris på. Nye bekjentskaper, ny kunnskap – og selvfølgelig et vakkert, nytt styre, var å sitte igjen med etter helgen!

Helgen startet fredags kveld med en felles middag for styret, foreleserne og sponsorene, på Spoon The Boat Restaurant – en lekker restaurant beliggende på selveste Donau. Tidlig lørdags morgen var vi alle på plass på University of Veterinary Medicine, Budapest – hvor fagseminaret skulle holde sted. Kl. 09:00 startet vi registreringen, og mange forventningsfulle studenter stod i kø! I år hadde vi deltakere fra både Ungarn, Slovakia, Tsjekkia og Polen – og på programmet kunne vi friste med blant annet:

Helen Øvregaard:

”Valpefødsel – når skal vi gripe inn?” og ”Etikk i avl. Ansvarlig antibiotikabruk”

Sidsel Berg:

”Fra veterinærstudie i Budapest, til hesteveterinær” 

Erik Georg Granquist:

”Småfesykdommer” og ”Flokkmedisin”

Thor Evensen:

”Sunn økonomi og gode kundeopplevelser – enkle grep med stor effekt”

Liva Ihle Vatne:

”Klassifisering av hjertesykdommer” og ”Utredning av hjertesykdommer hos hund og katt”

I tillegg hadde vi sponsorinnslag fra AniCura ved Dorthe Hansen, og DNV med Christian Tengs og Steinar Tessem. Vår Hovedstyre representant, Peter Alstad Netland, hadde også tatt turen nedover, for å prate om ANSA’s arbeid for studenter i utlandet – samt deres nye utarbeidelse ”Trygge Rom”.

Lørdags kveld ble det middag og god stemning på ”Apacuka Fun Dining & Bar”. Her hadde vi satt opp en ”bildevegg” hvor deltakerne kunne stille seg opp – og vi fikk såå mange flotte bilder av deltakerne! Mye hygge og moro ble det, samt en quiz med et par tørsteslukkende premier! Utover kvelden steg party-faktoren, og flere valgte å ta festen videre til utestedet ”Doboz”, en liten gåtur unna. Her fortsatte kvelden til de tidlige morgentimene.   

Picture5.pngfagsem

Søndags morgen ble det valg av nytt styre, samt utlodding av mange fantastiske premier! Vi hadde blant annet goodies fra ANSA, fiskeolje fra Dr. Baddaky, norsk godteri, og flotte temahefter fra DNV – disse temaheftene hadde DNV også vært så snille og gitt deltakerne på fagseminaret, nedsatt pris én uke frem i tid!

Ett år med mye arbeid og planlegging, resulterte i en fantastisk gøyal, lærerik og sosial fagseminar-helg. Vi håper alle som deltok koste seg, og at dere vil delta neste år! Å sette sammen fagseminar er det største vi i ANSA Veterinær jobber for gjennom året – og det er kun for dere! Som utenlandsstudenter er det viktig å bygge nettverk, samt møte fremtidige kolleger – noe som kan være utfordrende når man ikke har plattform hjemme i Norge. På vegne av det avtroppede styret i ANSA Veterinær vil jeg si tusen takk til alle som deltok, takk til våre foredragsholdere, og ikke mist til våre sponsorer; AniCura, DNV, Dr. Baddaky og Sanimalis – for at dere gjør det mulig for oss å sette sammen en slik helg.

 Jeg vil også takke styret som jobba hardt på for å få dette til! Dere er fantastiske – og uten dere hadde dette ikke vært mulig. Anne-Marte, Anja, Erlend, Maren, Ole, Martine og Marie – dere er gode som gull!

Til Erlend og det nye styret – masse lykke til videre. Jeg gleder meg allerede til neste års fagseminar! Og til slutt – ikke glem å ha det gøy!

Picture14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vennlig Hilsen

ANSA Veterinær 2016/2017

v/ avtroppet leder Mia Schjelderup Himle