Studier i New York City

“.. en av de kuleste, livligste og morsomste byene i verden. Jeg angrer ikke et sekund.” – H

Navn: Elisabeth Finanger // Hedda Engelhardt Davidsen 41741086_479050079263446_1159920896845021184_n.jpg
Alder:
22
Norge: Bærum // Porsgrunn
ANSA-engasjement: Økonomiansvarlig // Sosiale medier/eventansvarlig i ANSA New York
Universitet: Sosiologi og strafferett på Adelphi University, bachelor // Branding og integrated communications på City College of New York, master

Hvorfor valgte dere å studere i New York City?
H: Jeg visste at jeg ville studere i USA, men ikke hvor. Jeg startet derfor på The American College of Norway i Moss hvor man går et år for å forberede seg til amerikansk college. De samarbeider med Adelphi University på Long Island i New York og hele prosessen var veldig enkel. Jeg tok bachelor på Adelphi University som ligger på Long Island, ca 40 minutter unna byen. Da jeg var ferdig bestemte jeg meg for å faktisk flytte inn til byen og valgte å fortsette på master i en av de kuleste, mest livlige og morsomste byene i verden. Jeg angrer ikke et sekund.

41723693_246238166073754_2274047031313956864_n

Hva er det ANSA bidrar med for deg?
E: Jeg bruker ANSA sin forsikring – jeg vil tro det er den beste forsikringen du finner for studenter som studerer i utlandet. Jeg har også vært på flere eventer i Sjømannskirken – en fin måte å bli kjent med flere nordmenn som studerer her i byen.

Les mer om samarbeidet mellom ANSA og Sjømannskirken her.

“Byen sover aldri – jeg kan gjøre så og si alt jeg bør gjøre på dagtid på natten i tillegg.” – E

Hva er det beste med å studere i New York City?
H: New York er byen hvor du starter en samtale med hvem som helst på gaten og ender opp med å få venner for livet. I tillegg er det veldig gøy å være der alt skjer. Jeg kjenner meg igjen når jeg ser på filmer, når musikkvideoer spilles vet jeg akkurat hvor de er spilt inn og når større events som MET Ball blir arrangert er det gøy å vite at det er rett her borte.
E: Man går aldri tom for å se eller gjøre ting. Byen sover aldri – jeg kan gjøre så og si alt jeg bør gjøre på dagtid på natten i tillegg.

Har dere opplevd noen form for kulturkræsj? 1
H: 
Byen er en meltingpot av forskjellige mennesker og kulturer som gjør at du egentlig ikke får kultursjokk i det hele tatt og jeg føler jeg har glidd rett inn. Byen er voldsom, stor og høylytt – i alle fall sammenlignet med lille Porsgrunn. Jeg trenger for eksempel her å tenke på at jeg kanskje ikke rekker toget fordi jeg må bryte meg forbi store folkemengder for å komme meg på.

Must see&do?
– Smorgasburg matfestival
– Vintage shopping i Soho, Williamsburg og Bushwick
– Spise på Four Seasons
– En av mange rooftops for utsikt
– Barhopping i Chelsea

“Vær åpen for mennesker som er annerledes enn deg og situasjoner du kanskje ikke er vant til.” – H

Tips til de som ønsker å studere i New York City?
E: Gi ting litt tid før det faller på plass. Det kan være skummelt å dra til et nytt sted, men om man er åpen for nye ting og mennesker tror jeg det kan være en av de beste avgjørelsene du kan ta i livet.
H: Ikke nøl, bare gjør det! Ikke fall i de største turistfellene, hvis du leter er det mye annet kult å se. Vær åpen for mennesker som er annerledes enn deg og situasjoner du kanskje ikke er vant til.

Sigrid Buck på #ANSAtour – følg med på ANSA sin Instagram

Les mer om studier i USA her.

41803395_2232593453650317_1623902159382773760_n