Studier på UC Berkeley og i Bay Area

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Navn: Sigrid Setsaas
Hjemby i Norge: Trondheim
Alder: 23
ANSA-engasjement:
Lokallagsleder i nyoppstartede ANSA Bay Area
Studier: Utveksling i et år fra NTNU for å studere sosiologi på University of California, Berkeley

Hvorfor valgte du å studere i USA og på Berkeley? Hva er det beste med å studere på Berkeley?
USA fascinerer meg og er et land som jeg både elsker og blir provosert av. Menneskene er spennende, hovedsakelig fordi alle er så forskjellig. Det går faktisk ikke an å si hva en typisk amerikaner er. På videregående var jeg på utveksling i Indiana, USA og da jeg dro hjem var jeg fortsatt sulten på USA. Denne gangen hadde jeg veldig lyst til å bo i California og studere på et anerkjent universitet. Siden NTNU har en avtale med sosiologi-dep. her på Berkeley, forenklet det søknadsprosessen.

“Campus har fine bibliotek, dyktige professorer som tar oss på alvor og følger oss opp, samt koselige cafeer og parker … “

På Berkeley er alt samlet på et sted med en stor og flott campus. Vi har fine bibliotek, dyktige professorer som tar oss på alvor og følger oss opp, samt koselige cafeer og parker som vi ofte bruker mellom forelesninger. I tillegg er været varmt, har aldri hatt en så lang sommer som i år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan har du blitt tatt i mot og hvordan har den første måneden vært sosialt sett? Hvordan er fordelingen mellom bachelor- og master-studenter?
Jeg er blitt tatt veldig godt i mot. Universitetet har noe som heter BISP (Berkeley International Student Program) som ga oss orientering og sosiale aktiviteter i starten slik at vi kom raskt inn i alt. Her skjer det noe gøy hver eneste dag – det er konserter, turer, kurs, aktiviteter og fester hele tiden, så prioritering er nødvendig for å ikke bruke all sin tid på sosialt og moro. Jeg har valgt å drive med yoga på et yogastudio utenfor skolen slik at jeg også har fått venner derfra.

Det er flest bachelor-studenter, men her heter det undergraduate student og graduate student. Undergrads går fire år og samsvarer med en bachelor. Hvis du fortsetter etter fire år blir du grad-student, gjerne i to år, som på et masterstudie.

“Da jeg fikk muligheten til å engasjere meg i ANSA tenkte jeg med en gang at dette er givende og noe for meg.”

oi000092.jpg

Du er blitt lokallagsleder i et helt nytt lokallag, nemlig ANSA Bay Area. Hvorfor har du valgt å engasjere deg og hva kan studenter i området forvente seg fra ANSA Bay Area?
Da jeg fikk muligheten til å engasjere meg i ANSA tenkte jeg med en gang at dette er givende og noe for meg. Fra tidligere har jeg jobbet fire år i organisasjonen MOT og det blir nå kult å lære fra en ny organisasjon og ta i bruk erfaringen jeg har inne på en ny arena. Studentene kan forvente seg noe for alle. Inkludering er en av mine viktigste verdier, så vi skal arrangere noe alle kan få være med på. Jeg tror vi skal få til å arrangere et morsomt kick-off til å begynne med.

Noen tips til de som skal besøke området?
– Alcatraz fengsel
– Golden Gate Bridge
– Berkeley Campus
– Stanford
– Napa Valley – vingårder
– Lake Tahoe
– Yosemite National Park

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Prøv nye ting, vær frempå og engasjert. Grip mulighetene, selv om du ikke alltid vet hva de vil føre til.”

Tips til de som ønsker å studere i USA?
Formaliteter først: sett av god tid til å få alle papirer, visum og betalinger i orden. Det tar tid, men det er ikke vanskelig. Deretter: gå utenfor komfortsonen – prøv nye ting, vær frempå og engasjert. Grip mulighetene, selv om du ikke alltid vet hva de vil føre til. By på deg selv i møte med mennesker og bli kjent med mennesker du kanskje ikke typisk hadde blitt kjent med i Norge. Bli rik på å forstå mennesker som er ulik deg. Planlegg tiden din, slik at du får mest mulig ut av den. Tiden går fort unna, spesielt på utveksling. Tenk at du starter med blanke ark og at du kan fylle hverdagen med det du ønsker – du trenger ikke fortsette med gamle vaner hjemmefra. Samtidig er det viktig å slappe av, gjerne en hel dag eller to nå og da for å senke skuldrene og ta inn over deg alle inntrykkene.

Sigrid Buck på #ANSAtour – følg med på ANSA sin Instagram

Les mer om studier i USA her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA