ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe vol. 2 #1

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet. 

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

71496483_501084857354136_300468047943041024_n

Først ut….

Navn, alder, verv:
Anna Josefine Sten Berg, 20 år, styremedlem i ANSA Martin.

Studiested og studieretning:
Medisinstudent i Martin, Slovakia

Grunn for studievalg:
Jeg har alltid hatt lyst til å hjelpe mennesker og jobbe innenfor helsevesenet. I tillegg har jeg hatt en interesse for det faglige, og ønsket å lære hvordan kroppen fungerer – derfor tenkte jeg å prøve meg på medisin.

Hvorfor Slovakia?
Etter jeg var på utveksling på videregående fikk jeg mersmak på livet utenfor Norge. Siden jeg ville studere medisin ble blikket fort rettet mot Øst-Europa! Jeg fikk kontakt med en som studerte i Martin, og ble overbevist om at det kunne passe for meg.

Beste og verste fag på skolen?
Er fortsatt litt i startfasen av det nye skoleåret. Men så langt virker fysiologi spennende, og biokjemi virker som at det blir et utfordrende fag.

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?
Først og fremst er det jo billig, og det gjør jo alltid hverdagen mye enklere. Martin er ikke den største byen, og det gjør at studiemiljøet blir tettere og fører til et sterkere samhold mellom studentene. Det er lavterskel å be andre studenter om hjelp eller tips til fag, og alle er veldig behjelpelige.

Hva er det beste med ANSA?
ANSA gir en trygghet for studenter i utlandet. Her i Martin er Ansa med helt fra starten av, med buddy week som gjør skolestarten mye lettere når man er helt ny i byen. Ansa setter i gang mange arrangementer som gjør det mulig å bli kjent med studenter på tvers av trinn. De har også arrangementer som passer for alle, noe som er veldig bra!

Hvorfor ville du være med i styret? 71329856_749993665422687_3007216777877782528_n
Jeg koser meg veldig mye på alle arrangementene til Ansa. Hadde lyst til å bidra til at studentene i byen kunne ha det like gøy som jeg har hatt det!

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
Tørr å satse! Alt er nytt i begynnelsen, men plutselig er det hverdagen. Vær sosial, kom deg ut og se nye ansikter. Det er en del lesing, men det blir mye lettere når man kommer inn i rutiner og finner ut av hva som passer for seg selv.

Og ha det gøy!!