ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe vol.2 #2

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

Neste ut..69212139_345662742978212_6451796925980082176_n

Navn, alder, verv:
Greta Kavaliauskaite, 23 år, leder i ANSA Košice.

Studiested og studieretning:
Veterinærstudent i Košice, Slovakia.

Grunn for studievalg:
Jeg har så og si oppvokst på en liten gård hos besteforeldrene mine, og har alltid hatt dyr rundt meg. Jeg har også alltid vært fascinert av eksotiske og ikke minst ville dyr, da farfar jobbet med det! Så veterinærstudiet var et naturlig valg for meg.

Hvorfor Slovakia?
Jeg har alltid hatt lyst til å studere i utlandet. Jeg er den person som elsker å reise, se nye steder, oppleve nye kulturer! Da jeg fant ut at Bodø samarbeider med UVMP i Košice tenkte jeg å gi det en sjanse, i og med at jeg ikke var helt klar til å reise alene til det store utlandet! Har ikke angret ett sekund.

Beste og verste fag på skolen?
De beste vi har hatt så langt syns jeg var anatomi og clinical sciences som var litt mer praktiske og veldig morsomme fag! Mens det verste så langt var nok biokjemi.

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?
Billig mat og bolig! Elsker Košice som by også fordi det er passe stort, det er alltid noe som skjer i byen, mye gøy å finne på, mange kafeer rundt omkring, bra uteliv, og ikke minst mange tur-stier i skogen rett ved skolen og mange fine parker midt i byen! Så selv om man bor i en storby så har man naturen rett ved hvis man trenger en liten avkobling☺️

Hva er det beste med ANSA?71184769_495316414640257_2686055105056210944_n
Jeg blir så inspirert av alle de flinke og herlige folkene som jobber for at studentene skal ha det bra både mens de studerer i utlandet, men også når de kommer tilbake til Norge! 🙏 Også er jo alt det sosiale som landslag/lokallagene arrangerer og alle de fine mennesker jeg har møtt gjennom denne organisasjonen!

Hvorfor ville du være med i styret?
Jeg ville være med i styret fordi jeg så hvor mye bra de tidligere styrene hadde fått til og jeg hadde veldig lyst til å bidra og gjøre det enda bedre! Jeg er også den personen som har masse ideer, så prøver å gjøre mest mulig med den tiden jeg har i styret🥳

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
Dere kommer til å møte på mye utfordringer i starten når det kommer til skolesystemet, lærerne, kulturen osv, men man kommer seg inn i det etterhvert! Men viktigst av alt – nyt studentlivet, delta på sosiale arrangementer og bli kjent med andre medstudenter! Alt blir som du gjør det til selv☺️