ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe Vol.2 #3

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

Neste ut..70738593_2453913551369579_3785185120692994048_n

Navn, alder, verv
Trym Bjørn-Hansen, 22 år, nestleder i ANSA Slovakia.

Studiested og studieretning:
3. året medisin, i Martin!

Grunn for studievalg:
Jeg hadde noen kriterier for hvilket studie jeg skulle ta..

1) Jeg må kunne jobbe hvor som helst i verden
2) Jeg vil hjelpe mennesker
3) Jeg vil jobbe med et fag som utvikler seg til enhver tid, så man er pålagt til å holde seg oppdatert på forskning, tek og nyheter
4) Det må være relevant for å komme ett steg nærmere astronaut-drømmen

Og med disse kriteriene i bakhodet så var medisin et ypperlig valg. 

Hvorfor Slovakia?
Da jeg var på utkikk etter studiesteder tok jeg kontakt med noen familievenner og spurte om de forskjellige stedene, jeg hørte mye bra om de forskjellige fakultetene, men jeg fikk mest tenning på Slovakia. Mye på grunn av naturen, og selvfølgelig fordi jeg hadde bekjente i landet. 

Beste og verste fag på skolen?
Jeg likte veldig godt histologi, selv om dette er et kjent “hat-fag” på studiet. Histologi er mikroskopisk anatomi, der man lærer om de forskjellige egenskapene til cellevev på et mikroskopisk nivå. Det er utrolig gøy når man begynner å få mestring i faget, og klarer å differensiere organer basert på celletypene du finner i mikroskopet, det er også viktig i andre fag som patologi da du skal klare å se hva som er feil med organet. Litt som å gjøre “finn 5 feil” i Se og Hør på utedoen på hytta. 

Dette er litt nerd, men jeg har faktisk ikke hatt et fag ennå som jeg ikke har funnet interessant, selv om biofysikk, biokjemi, medisinsk kjemi og anatomi kan være tunge fag, så er det veldig gøy når man ser sammenhengene mellom de respektive fagene. 

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?70815723_244634933092143_4948952272420732928_n
Martin er på en måte Slovakias svar på Lillehammer, byen ligger i en søt liten dal mellom tatrafjellene. Er du lei av byen, så gå deg en tur, to minutter fra døra er det milevis med skog, masse turmuligheter, alpintannlegg, kort vei til andre land, og som student i Slovakia, så reiser du gratis med tog! #winning

Hva er det beste med ANSA?

Slagordet til ANSA er “du reiser aldri alene” og den skriver jeg under på! Da jeg starta i første kjente jeg ingen på kullet mitt, men etter fadderuka, arrangementer, kurs og seminarer hadde man fort en gjeng man kunne henge seg på. Det er alltid noe som skjer, og det er mye takket være ANSA.

Hvorfor ville du være med i styret?
Når man studerer er det viktig å ha noen andre hobbyer på siden, jeg ville bli med på å holde ANSA gående slik at nye studenter får den samme opplevelse som jeg hadde.

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
Vær med på det sosiale, viktigst er de første ukene, det er dessverre slik at 1/5 utenlandsstudenter kan slite med psyken, da det er tunge fag, professorer som forventer mye, og mange prøver. MEN, man skal hate livet litt under studiet, men når man hater livet sammen med studiekameratene sine, så blir alt litt lettere.