ANSA Slovakia: 9 kjappe med 9 kjappe vol.2 #6

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

Neste ut.. 71338762_493688474516333_7232078611195363328_n

Navn, alder, verv:
Aishani Vikknesh, 22 år, webansvarlig i ANSA Slovakia.

Studiested og studieretning:
Medisinstudent i Kosice, Slovakia.

Grunn for studievalg:
Jeg har hatt lyst til å bli lege helt siden jeg var liten. I løpet av skolegangen fikk jeg en økende interesse for realfag og helsefag. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke visste helt hva jeg gikk til da jeg startet på studiet – er veldig fornøyd med valget mitt nå! 

Hvorfor Slovakia?
Jeg har flere venner som valgte å studere i utlandet, og må si jeg ble inspirert av deres valg. Da jeg skjønte at sjansene mine for å komme inn i Norge var små, valgte jeg å se på mulighetene mine i Øst-Europa. Og dette er jeg utrolig takknemlig for! Jeg trives utrolig godt i Slovakia og anbefaler alle fremtidige studenter å ta en del (eller hele) av utdanningen sin i utlandet. 

Beste og verste fag på skolen?
Verste fag: BIOKJEMI. LETT! Har egentlig aldri vært flink i kjemi (ja, veldig rart når man må kunne dette faget ganske godt for å komme inn på medisin), så dette har definitivt vært det tøffeste så langt.
Beste fag: Vanskelig – jeg har akkurat startet på 3.året, men kanskje pathophysiology blir favorittfaget?

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?
Kosice er en sykt fin by – spesielt sentrum. Også er det ingen hemmelighet at det meste er billig i Slovakia, som selvfølgelig er en stor fordel. Jeg er også veldig glad for at studentmiljøet er veldig bra. I Kosice er det ikke like mange norske studenter som i Martin, men dette gjør at alle nordmennene holder tett sammen <3

70276133_2712264912120099_8193629726145773568_n.jpg

Hva er det beste med ANSA?
Det er utrolig betryggende at vi har en organisasjon som ANSA – spesielt når man flytter så langt hjemmefra. Det beste med ANSA er at de ofte arrangerer pubquizer, fadderuker, julebord osv. som samler alle og gjør det lettere for både nye og gamle studenter å bli kjent med hverandre!

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
Det er kanskje litt skummelt å flytte til et fremmed land, så langt fra Norge – men det er absolutt en fin opplevelse. Prøv å være med på mye av det sosiale (ikke bare ANSA arrangementer, men også internasjonale events)! Medisinstudiet er veldig tøft til tider, og derfor kan det være viktig med avbrekk. Og les fra DAG ÉN (burde kanskje følge dette tipset selv, hehe)!