ANSA Slovakia: 9 kjappe med 9 kjappe vol.2 #7

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

Neste ut..

Navn, alder, verv:74214376_541138166736708_2342406941977870336_n.jpg
Ingeborg Taraldsen, 24år, økonomiansvarlig i ANSA Martin og styremedlem i ANSA Helsefag

Studiested og studieretning:
Medisinstudent på 5. Året i Martin

Grunn for studievalg:
Jeg har siden jeg var liten hatt lyst til å bli lege. Jeg har alltid interessert meg for naturfag og etter hvert også realfagene på vgs. Skal ikke legge skjul på at mamma kanskje har pushet meg litt i riktig retning også, men det er noe jeg er veldig glad for i dag!

Hvorfor Slovakia?
Jeg gikk et år i Spania på Medisin grunnfag før jeg begynte på medisinstudiet i Slovakia. Denne skolen hadde et samarbeid med skolen i Martin, så vi fikk ta opptaksprøven gjennom dem. Det er også flere fra samme sted som meg, Eidsvoll, som allerede gikk her og de hadde bare positive ting og si om Martin!

 Beste og verste fag på skolen?
Jeg syntes kanskje gynekologi eller neurokirurgi har vært de beste fagene vi har hatt dette semesteret. Mens histologi var absolutt mitt verste fag.

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?
Jeg elsker at det er så mange storbyer i nærheten – som Budapest, Krakow, Wien og Praha. Det er deilig og kunne ta seg en liten helgetur som en pause fra lesingen. Jeg er også veldig glad i konserter, og det er flere store artister som har konserter i disse byene!78317738_1183754698481321_7974983807373672448_n

Hva er det beste med ANSA?
Alt det sosiale ANSA bidrar med. Man treffer nye folk og får ett lite avbrekk fra skolen!

Hvorfor ville du være med i styret?
Jeg har alltid kost meg veldig mye på ANSA arrangementene de årene jeg har gått i Martin, og ville derfor nå være med i styret så jeg også kan hjelpe til med å arrangere og passe på at alle koser seg like mye som det jeg har gjort!

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?

  • Bli med på ANSA arrangementene! Spesielt viktig for nye studenter å bli med på fadderuken. Her blir du fort kjent med alle de nye medstudentene dine.
  • Ta deg en helgetur til en av storbyene i nærheten. Det er viktig å ta seg en pause fra lesingen, ha det litt gøy og se noe nytt!
  • Nyt det! 6 år kan virke lenge, men tiden går veldig fort!