ANSA Polens medisinske fagseminar 2019

Den 1.-3. november ble ANSA Polens medisinske fagseminar arrangert i Warszawa for 22. gang. Nytt i år var at fagseminaret ble avholdt på storslåtte Marriott Warszawa, et drømmehotell bare et par steinkast unna togstasjonen i hjerte av byen. Med 346 mennesker involvert ble det en vellykket helg med faglig påfyll, god mat og drikke, mye sosialt, og nye vennskap.

På fredagen var det bl.a. mulig å ta AHLR-kurs (med Akutt medisinsk gruppe), Antibiotikakurs (med NFM), opplæring i bruk av ultralyd (med Ultrabox), og sutur og PVK-kurs. I tillegg holdt Andreas Westad og studentprest Hilde Sirnes sitt interaktive foredrag “Utsatt mann”. Andreas forteller om sin opplevelse rundt å være utsatt for seksuelle overgrep som barn, og Hilde forteller om hvordan hun som samtalepartner opplevde deres samtaler, og hvordan man tar stilling til så alvorlige hendelser. Et kjempesterk og lærerik foredrag som vi anbefaler på det sterkeste til alle yrkesgrupper som kan komme i lignende situasjoner.

Etter den faglige biten tok mange turen videre til Klub Hybrydy. Der åpnet studentbandet Tympani showet til stor glede fra publikum. Tympani består av en gjeng medisinstudenter fra Krakow. De spilte både ny og gamle slagere som førte til høy allsang fra deres fremtidige kollegaer i salen. Etter en heidundrende start overtok KAKKMADDAFAKKA scenen, og det ble ikke mindre stemning av den grunn! Det norske bandet leverte en solid konsert på tross av lite søvn siden de nylig avsluttet sin turné i Mexico.

Første del av lørdagen gikk med til foredrag. Ane Bjøru Fjeldsæter var først ut, og snakket om Ebola og hvordan dette påvirker et samfunn. Hun har reist mange turer sammen med Leger uten grenser til bl.a. Sierra Leone og Sør-Sudan.
Anne Marthe Øverås fortalte om sin opplevelse med helsevesentet som kreftpasient. Et nyttig innblikk i pasientens hverdag, og hvordan vi som fremtidig helsepersonell kan møte sårbare mennesker på en bedre måte.
Peder Kjøs var sistemann ut på lørdagen, og snakket mye rundt temaet angst.

Mellom hovedforedragene var det kortere innspill fra Copernica, NMF, og Yngre Legers Forening med Kristin Utne i spissen. Gjennom hele helgen var det også mulig å besøke stands utenfor forelesningssalen.

Kristin Utne
Kristin Utne

Siste del av lørdagen kunne man bruke etter eget ønske. Noen testet svømmebassenget og spaavdelingen, andre dro på shopping eller ut for å spise. Det var også mulig å delta på workshops i regi av bl. a. AMG (AHLR kurs, og I.O tilgang, casebasert læring om brystsmerter), Ultrabox, akutte situasjoner på vakt med Kristin Utne, CV/Søknadskurs med ANSA. Kort fortalt – noe for en hver smak.

Etter en lang dag med mye faglig påfyll ventet den beryktede bankettmiddagen. Marriott hadde dekket opp i den største bankettsalen, og for første gang på mange år fikk alle deltagerne plass i samme rom. Temaet for kvelden var “Met-Gala”, og studentene hadde tatt temaet like alvorlig som alle andre år. Vi er svært fornøyde med innsatsen på kostymefronten. Etter mat og drikke kunne man ta turen innom dansegulvet, kasinoet, eller trekke seg litt tilbake for å slå av en prat.

Monica Thallinger åpnet ballet søndagsmorgen med å snakke om sitt arbeid med Leger uten grenser, og da spesielt pasienthistorier som har gjort inntrykk. Ole Petter Hjelle avsluttet fagseminaret 2019 med sitt foredrag om fysisk aktivitet og hvilken innvirkning dette har på hjernen. En dyktig og engasjert foredragsholder som motiverte fremtidige leger til viktigheten av fysisk aktivitet, og i hvilken grad dette kan potensielt redusere bruken av enkelte legemidler.

Vi vil gjerne takke alle som har bidratt til fagseminaret 2019, da spesielt foredragsholderne og sponsorer (Pridok, Ambio Helse, Accurate Care, Ecura). Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten deres hjelp. Igjen, tusen takk til alle deltagere. Det har vært en drøm å arrangere fagseminaret for dere. De mange timene med planlegging blir verdt det når vi ser at dere hadde en fin helg sammen med oss. Håper vi sees til neste år!

Hilsen oss i ANSA PolenDSC01195
Sebastian, Charlotte, Hanne, Fride, Anne, Mina, Susanne og Karoline.