ANSA Slovakia: 9 kjappe med 9 kjappe vol.2 #8

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Følg med på bloggen for å lese alle intervjuene!

Neste ut..

Navn, alder, verv:71184765_536007017208970_8613701055525421056_n.jpg
Håkon Sæthra, 24 år, sekretær i ANSA Kosice

Studiested og studieretning:
Studerer medisin i Kosice, Slovakia

Grunn til studievalg:
Jobbet i flere år etter videregående skole i helserelaterte yrker, og fant ut at jeg trivdes godt der jeg kunne gjøre noe for andre mennesker. Og da jeg i tillegg er glad i teori, og syns det er gøy å ha utfordringer føltes medisin som et godt valg der jeg kunne kombinere dette!

Hvorfor Slovakia?
Det var spennende å prøve noe helt nytt. Oppleve noe helt annerledes enn Norge. 

Beste og verste fag på skolen?
Jeg er nok blant fåtallet som faktisk digget kjemi, men syns det er et absurdt kult fag der det virkelig er rom for kompleksiteter og endeløse utfordringe! De første årene er sprengfulle av tørre og teoretiske fag, men jeg må nok plukke ut anatomi, som et av fagene jeg personelig syns går tregest. 

Hva er det beste med å bo i Slovakia/ i din studieby?
Folkene! Liker variasjonen av et supert, og lite, norsk miljø her i byen, sammen med de store mulighetene til å bli kjent med folk fra hele verden. I tillegg er det fantastisk behagelige priser, som studenter i Norge bare kan sikle etter. 

Hva er det beste med ANSA?71842355_391298658460142_4020660181619703808_n.jpg
Samholdet mellom de norske studentene. ANSA står på for å gi studentene en best mulig studietid, og stiller opp med arrangementer, veiledning og støtte for de som trenger det. 

Hvorfor ville du være med i styret? 
Det er fint å være med å bidra med det man kan, slik at ANSA kan fortsette videre og gjøre den gode jobben de gjør. 

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
Vær forberedt på at det kommer til å være tøft i starten. Måten skolesystemet fungerer her og språkbarrierer kan virke utfordrende, men dette går seg til etterhvert som man kommer inn i det. Bruk tiden flittig, og vær sosial så går det som en drøm!