ANSA Slovakia: 9 kjappe med 9 kjappe vol.2 #9

Vi følger fotsporene til de flinke folka som har vært i ANSA før oss, og kjører i gang med en ny runde av «9 kjappe fra 9 kjappe». Vi har spurt 9 medisin-/veterinærstudenter som har ulike verv i ANSA Slovakia, Kosice og Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet.

Vi har kommet oss helt til slutten, og sistemann ut er….

IMG_8309.jpg

Navn, alder, verv:
Lars Christian Bjerkeli, 24 år, leder i ANSA Martin.

Studiested og studieretning:
Medisinstudiet i Martin, 6.året

Grunn til studievalg:
Da jeg var yngre ønsket jeg å bli lege, det å kunne hjelpe andre mennesker virket både givende og nyttig og jeg har siden jobbet mot dette.

Hvorfor Slovakia?
Jeg tok en del opptaksprøver på slutten av videregående, og kom inn her i Martin. Inntrykket var at det var et sted hvor det var mange nordmenn og virket som de fleste trivdes og hadde det bra. Jeg hadde noen opptaksprøver igjen, men valgte å droppe de og heller prioritere Martin. Jeg angrer ikke!

Beste og verste fag på skolen?
Pathophysiology må trone høyest for min del. 10/10
Molecular biology får terningkast 1.

Hva er det beste med å bo i Slovakia/i din studieby?
Slovakia har mye å by på, du må bare utforske det litt! Generelt sett er det flott natur, og en god del fjellkjeder og slott rundt omkring som er verdt å besøke, inkludert mange fine byer. Vi er i Øst-Europa så det er også selvfølgelig billig mat & drikke som kommer godt med for en student. Samtidig ligger Slovakia/Martin veldig sentralt til mange andre storbyer. Så i perioder hvor man blir lei byen er det enkelt å besøke disse når man får tid/tar seg tid, og reise med tog går veldig fint, men også veldig praktisk å leie bil også.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_a061.jpg

Hva er det beste med ANSA?
Det beste med ANSA er felleskapet som har blitt etablert over så mange år som gjør studenttilværelsen mye bedre! Alt fra det å være en del av lokalstyrer/landstyrer som organiserer alt av studentaktiviteter, men også bare det å være ANSA-medlem gir en fantastisk trygghet.
Du reiser aldri alene! Og det skal du/dere som studerer i utlandet være glad for! Å ha så mye ryggstøtte er helt fantastisk, enten om det er små eller store ting, enkle ting eller vanskelige ting.
ANSA er med deg fra start til slutt!

Hvorfor ville du være med i styret?
Jeg ble med p.g.a jeg ønsket nye utfordringer, å være på den siden hvor man organiserer arrangementer kontra bare det å være deltager er veldig lærerikt og du får kjempegod erfaring som man kan ta med seg videre i livet! Man møter nye mennesker, lærer å samarbeide med andre og løse oppgaver, og selvfølgelig er det også sosialt!

Hva er ditt beste tips til kommende/nye utenlandsstudenter?
For de som skal søke, så gjør research om studiestedene/opptaksprøvene, kjør på!
For ferske studenter så sier jeg bruk fritiden du får til å nyte tilværelsen, være med på arrangementer, konserter, turer med ANSA eller studiegruppen din. Det er essensielt å kose seg mellom slagene, selv om den første tiden i utlandet er tung, så kommer det lysere tider og da må du ta på solbriller og absorbere litt Vitamin D!

C362C113-6A32-42F0-844F-14C4693B7406.jpg

 

Takk for følget!
Følg oss på sosiale medier for flere oppdateringer, spørsmål, svar og bilder fra hverdagen i de forskjellige studiebyene. (@ansaslovakia,@ansakosice,@ansamartin) <3