ANSA Polen: En helg på GF2020

Helgen 23-26. 07 var det duket for ANSAs årlige generalforsamling. Kort om generalforsamlingen, dette er ANSAs øverste organ hvor strategiske, organisatoriske og politiske prioriteringer settes. Her velges også tillitsvalgte som skal styre ANSA for det kommende året.

Gjengen fra ANSA Polen stilte i år med hele 7 delegater, hvorav en av dem, fjorårets leder Sebastian var med digitalt. Delegatplasser fordeles rettferdig mellom de ulike ANSA landene gjennom en avansert matematikkmetode kalt Sainte-Laguës – en metode vi med andre ord var glade for at vi slapp å regne ut selv..

Vi utnyttet tilfellet at samtlige av oss var i hovedstaden denne langhelgen og arrangerte studenttreff i Frognerparken for både nåværende og nye studenter i Polen torsdag formiddag. Det ble spilt kubb, boccia, og viktigst av alt, servert pizza! Hilde var selvfølgelig også med. Klokken nærmet seg etterhvert innsjekk på Hotel Quality 33 på Økern.

Vel innlosjert på hotellet ble det en runde rebus hvor vi fikk testet ferdigheter i både spagettitårn, sangskriving, hvor mange bamsemums det var plass til i munnen, og vi ble godt kjent ved å kåre den flaueste historien blant delegatene.

André og Ingrid fra polenstyret representerte vinnerlaget, og stakk av med en pokal vi alle fikk høre mye om resten av helgen.

Senere på kvelden var det mingling i spisesalen, før vi kalte det en natt.

IMG_4674
Representert på bildet er delegater fra blant annet ANSA Benelux, ANSA Frankrike, ANSA Slovakia, ANSA UK og ANSA Spania og Portugal

Fredag morgen startet ganske så tidlig på´n, spesielt for en gjeng B-mennesker. Men, vi satt klare klokken 08.30 i storsalen. Det var klart for tillitsvalgt-kurs, workshops og offisiell åpning av GF 2020! Statsråd Henrik Asheim kom på besøk og holdt en god tale, og flere delegater hadde spørsmål til den sittende forsknings- og høyere utdanningsministeren. Mellom programmet hadde vi en digg lunsj:

Ooog, mellom lunsj og middag kunne man finne mengder av digg pausesnacks:

Fashionably late ankom våre to siste delegater etter lunsj, Marit og Daniel kom rett fra jobb på sykehuset.

Etter en god middag var det klart for en uformell presentasjon og utspørring av hovedstyrekandidater og presidentkandidatene.

Lørdag morgen startet også tidlig, 08.30 satt vi igjen klare i storsalen og var klare for votering! Det ble votert og debattert over vedtaksendringer, budsjett, handlingsplan og politisk program. På denne måten fikk alle ANSAs delegater mulighet til å være med på å forme det kommende ANSA året. Det er viktig å huske at alle ANSAs medlemmer har muligheten til å være med på GF.

Og, rett før lunsj skjedde det ingen hadde trodd- etter litt motivering fra vår landsleder Karoline, valgte Ingrid å benke seg til hovedstyret, kun 3 timer før valget!! Æææh, spennende!!!

Så, etter lunsj var det klart for kanskje det mest spennende på programmet- nemlig valg av nytt styre i ANSA. For oss i ANSA Polen var dette ekstra nervepirrende da en av våre nå var med i kampen om en plass i HS.

Vi fikk høre mange gode appeller og innstillinger fra samtlige av HS kandidatene, men lite slo Ingris tale med quotes som «Her kommer Øst-Europa i kjeledress» og «Det brenner på dass, og jeg er klar for utfordringene dette gir ANSA». Vi var stolt og ydmyke der vi satt og holdt jungene applaus tilbake på oppfordring fra ordførerkollegiet.

Det var nå tid for valg, forøvrig stemtes det i år digitalt med mobil grunnet korona. Morgan Alangeh ble valgt inn som ny president for ANSA- vi gratulerer så mye, og gleder oss til det kommende ANSA året med Morgan i spissen.

Etter presidentvalget var det hovedstyrekandidatene sin tur å bli stemt over. Vi gratulerer til alle de ny-innvalgte, og en ekstra gratulasjon til vårt styremedlem Ingrid som også ble valgt inn- kun 3 timer etter benking! Dette blir et spennende ANSA år.

IMG_4755
Avbildet her er HS av nåværende studenter- for en gjeng! 

Etter en nervepirrende time med valg, fikk vi et par timer til å summe oss/sove/sminke oss/dusje for de som driver med sånt, og selvfølgelig ta på finstasen. Nå var GF2020 over, men en siste «happening» ventet- nemlig bankettmiddag.

ANSA Polen know how to glam up!

IMG_4806

Vi takker for oss ærede generalforsamling, og har denne helgen fått påfyll av motivasjon og ANSA-spirit for det kommende året. Vi gleder oss til fortsettelsen <3